Κτήμα Σιγάλας - Οία Σαντορίνη | Domaine Sigalas - Ia, Santorini, Cyclades, Greece
EN | GR

Το κλίμα χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, λόγω των δυνατών βοριάδων που πνέουν το καλοκαίρι, των οποίων η διάρκεια μπορεί να κρατήσει και ένα μήνα. Τα κλήματα ανακουφίζονται με τη δροσιά που φέρνει η θάλασσα. Οι βροχοπτώσεις ανέρχονται σε 350 χιλιοστά βροχής, κατά μέσον όρο και η μέση μηνιαία θερμοκρασία είναι 16,5ο C.

Το καλοκαίρι, τις περισσότερες νύχτες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας της ημέρας και της υγρασίες που δίνει η θάλασσα και κυρίως η θάλασσα της καλδέρας, πέφτει στην επιφάνεια του εδάφους και στα φύλλα της “αμπελιάς” μια ιδιότυπη βροχή που οι ντόπιοι την ονομάζουν “πούσι” ανακουφίζοντας τα κλήματα από τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας. Η γνωστή ψύχρα τις νύχτες, τους θερινούς μήνες -υπεύθυνη της μεγάλης διαφοράς της θερμοκρασίας που δημιουργείται τη μέρα με τη νύχτα- βοηθάει στην υψηλή ποιότητα των οίνων της Σαντορίνης.

Κτήμα Σιγάλας - Οία Σαντορίνη | Domaine Sigalas - Ia, Santorini, Cyclades, Greece


ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ...
περισσότερα > >
Τσιπουρο Σιγάλας...
περισσότερα > >
Robert Parker Spring Tasting 2014 - βαθμολογία...
περισσότερα > >
Βραβεία και μετάλια 2014...
περισσότερα > >

 

Visit experience Sigalas
Sigalas wines on Facebook Sigalas wines on Vimeo Sigalas wines on youTube Sigalas wines on Tripadvisor Επικοινωνήστε μαζί μας